Raak je altijd alles kwijt? Ben je een echt warhoofd? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je tips hoe je meer structuur kunt krijgen in je leven. Dit zorgt niet alleen voor meer rust in je leven, maar hierdoor houd je ook meer tijd over. Je bent immers minder tijd kwijt aan het zoeken van je spullen.

Maak gebruik van een agenda

Vaste afspraken zijn makkelijk te onthouden. Andere afspraken kun je beter in je agenda noteren. Zo houd je je hoofd leeg. Hoe meer je moet onthouden, hoe drukker het namelijk in je hoofd wordt. Dit kan zorgen voor stress en je houdt hierdoor minder ruimte om na te denken over andere zaken. Welke agenda het handigste is, hangt per persoon af. Het nadeel van een papieren agenda is dat je het altijd bij je moet hebben. Als je het niet altijd bij je hebt, moet je alsnog een afspraak onthouden tot je het in je agenda kunt noteren. Een digitale agenda heeft als grote voordeel dat je het altijd bij je hebt. Gebruik je agenda niet om lijstjes te maken. Dit kan je apart noteren in je notities. Zo houd je je agenda overzichtelijk. 

Koop een gps-tracker

Heb je vooral veel last van het kwijtraken van spullen? Dan is het slim om gebruik te maken van een gps-tracker. De gps-tracker maak je vast aan spullen die je vaak kwijtraakt, zoals bijvoorbeeld je sleutels of telefoon. Raak je vooral je telefoon kwijt? Zorg er dan voor dat je een van de Samsung hoesjes of andere telefoonhoesjes van phone-factory koopt die goed werken met een gps-tracker. Sommige hoesjes zorgen er namelijk voor dat het bluetooth signaal van de gps-tracker niet goed werkt. Hierdoor heb je dus niets aan de gps-tracker. Kies daarnaast een gps-tracker die bij jou past. Hoe ver het signaal van de gps-tracker werkt, verschilt namelijk per gps-tracker. Als je vooral in je huis je spullen kwijtraakt hoeft het signaal niet ver te werken.

Zorg voor vaste plekken voor je spullen

Om meer gestructureerd te worden heb je vaste plekken nodig voor je spullen. Door je spullen op een vaste plek te bewaren verklein je de kans dat je het kwijtraakt. In het begin is dit wel wennen. Als je bijvoorbeeld altijd je sleutels ergens random neergooit moet je eerst wennen aan je sleutels op een vaste plek neer te leggen. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je eraan gewend raakt. Leg je het toch ergens anders neer? Verbeter je jezelf dan zo snel mogelijk. Zo wordt het sneller een gewoonte.

Begin eerst met een van de tips. In een keer veranderen van een chaotisch persoon naar een gestructureerd persoon werkt namelijk niet. Door stap voor stap te werken aan meer gestructureerd te worden is de kans groter dat het lukt.