Het blijft een dilemma wanneer je voor een nieuwe telefoon gaat, ga ik voor de IPhone of toch voor een Samsung? Het is en blijft voor sommige een lastige keuze terwijl de andere al vanaf het begin trouw zijn aan één van de twee. Wanneer je geen keuze kunt maken, is het belangrijk om je te verdiepen in de specificaties en eigenschappen van deze toestellen. In deze tekst proberen wij je een beter beeld te geven van de toestellen door zowel de voor- als nadelen te bespreken. 

De IPhone 

Laten we beginnen met de voor – en nadelen van de iPhone. Apple maakt gebruik van een compleet zelf ontwikkelde besturingssysteem genaamd IOS. Alle apparaten van Apple draaien dus op dit besturingssysteem. Een groot voordeel van IOS is dat dat het systeem erg veelzijdig is wat inhoudt dat het erg veel functies heeft. Dit kun je alleen al bevestigen door het feit dat er meer als 1 miljoen apps beschikbaar zijn voor IOS. Je hoeft dan ook nooit bang te zijn voor iets geks, Apple heeft namelijk het veiligste besturingssysteem op onze aardbol. Alle apps die in de store komen worden namelijk uitgebreid gecontroleerd door Apple. Ondanks deze voordelen heeft Apple helaas ook een aantal nadelen. Zo is er weinig keuze op het type telefoon en zijn de toestellen die uitkomen vaak erg prijzig. Doordat Apple dus zo veilig is hebben mensen weinig vrijheid om zelf dingen aan de telefoon toe te voegen, de een ziet dit als een nadeel en de ander vindt dit helemaal prima. Ook krijg je tegenwoordig geen oplader meer wanneer je een nieuwe Apple toestel aanschaft. Om af te sluiten met een voordeel, er zijn gelukkig erg veel accessoires beschikbaar voor de IPhone. Denk hierbij aan een IPhone 13 telefoonhoes, oortjes en nog veel meer. 

De Samsung 

Ook de Samsung heeft zowel zijn voor- als nadelen die we gaan bespreken in deze alinea. De Samsung heeft een besturingssysteem dat Android wordt genoemd. Bij Android heb je erg veel vrijheid waardoor je zelf heel wat dingen kunt toevoegen aan je telefoon. Denk hierbij aan muziek, nieuwe apps en zo nog veel meer. Ook is het een groot voordeel dat Samsung erg veel keuze heeft in verschillende prijsklasse pop het gebied van toestellen. Een nadeel is dan wel meteen weer dat Android een stuk minder veilig is als IOS. Ook vinden veel mensen de enorm grote keuzes in de Samsung telefoons erg lastig. Zij weten soms niet wat het verschil is en voor welke ze dan eventueel zouden moeten gaan.

Sim only abonnementen zijn superhandig! Met een sim only abonnement betaal je alleen voor wat je nodig hebt en niet meer. Het is een veel kostenbesparende manier om je mobiele telefoongebruik te regelen. Bij een sim only abonnement kun je kiezen uit verschillende providers die verschillende soorten data, minuten en sms-bundels aanbieden. Op deze manier kun je het abonnement aanpassen aan je eigen behoeften. Daarnaast blijven de kosten van je abonnement laag, omdat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt. Wil je het beste sim only abonnement voor jouw behoeften vinden? Gebruik dan prijsvergelijken.nl om door alle aanbieders en tarieven te bladeren en de beste deal te krijgen.